Wat een heerlijke tijd breekt er weer aan voor velen. De kerstsfeer met mooie twinkelende lichtjes overal, mensen die goed voor elkaar zijn en de typische geur van de dennennaalden als u ’s avonds na een lange dag werken op de bank ploft. Maar de belangrijkste vraag hierbij: Welke kleur wordt uw kerstboom dit jaar?

Als Sinterklaas weer het land uit is komen alle mooie herinneringen van familiediners bovendrijven. Nou ja diners, maak er maar gourmetten van. Dus wanneer het 6 december is moet de kerstboom gelijk het huis in en versierd worden met allemaal mooie slingers en blinkende ballen.

Kleur Kerstboom Eigenhuis SchilderplanHet kiezen van een kleur

Als u elk willekeurig tuincentrum binnenloopt tijdens de kerstperiode ligt het hele kleurenspectra van ballen op in de schappen. Ook alle kleurige bomenpracht komt u tegemoet. Echter hoe goed blauw of paars ook in uw interieur past zijn er eigenlijk maar twee kleuren die echt bij kerst horen. Nou ja, misschien drie als we wit ook onder de kleuren mogen scharen. Maar welke kleuren zijn dit en waarom horen deze kleuren nou echt bij kerst?

De kleur wit: Verlangt u net als ik naar een witte kerst? Helaas komt het niet vaak voor, want voor zover ik me kan heugen hebben we er daar nou niet zo heel veel van gehad de afgelopen decennia. Of staat wit ook wel voor de maagdelijkheid van Maria?

De kleur rood: Het is gemaakt van ijzer en gerelateerd aan Mars, wat staat voor mannelijkheid. Rood staat eveneens voor het bloed van Jezus.

De kleur groen: Het is gemaakt van koper en werd geassocieerd met Venus wat staat voor vrouwelijkheid.

Tevens werden de laatste twee kleuren, rood en groen, in verband gebracht met het eind en het begin van een nieuw tijdperk. Het is dan ook niet toevallig dat Kerstmis samen valt met de kortste dag en de langste nacht van het jaar. In de wereld kunnen we tegenwoordig een hoop dingen verklaren, maar waar het bij het kiezen van een kleur in de kerstboom vooral om draait is gevoel. Want wat zijn die mooie rode glinsterende kerstballen in de boom toch mooi als ze afsteken tegen een vers uit het bos gezaagde groen kerstboom. En dan tot slot het witte engelenhaar die zo mooi de kaarslichtjes vertroebelt als ze ’s avonds aangaan.

Kleur van het binnenschilderwerk

Ik ben benieuwd bij welke kleur u zich behaaglijk en goed voelt? Niet alleen tijdens de kerstdagen maar ook vooral in de donkere dagen die daarna nog komen. Want als alle gezelligheid uit huis is, wilt u dan misschien een mooie nieuwe kleur op de muur? Wie weet wel geïnspireerd door de kerstdagen.

Heeft u plannen om binnenschilderwerk uit te gaan voeren? Laat het ons weten, want u profiteert van winterschilderkorting wanneer u het schilderwerk uit laat voeren in de periode van 1 december tot 1 maart. Creëer een heerlijk thuis door de perfecte kleuren uit te kiezen die bij u passen. En natuurlijk mag u van onze jarenlange ervaring en kennis gebruik maken. Graag zelfs.