Blog

Schilderprijs.nl

Schilderprijs.nl bereken uw schilder prijs online
Schilder Prijs is een initiatief van De Nooy Meesterschilders, een familiebedrijf dat al sinds 1754 actief is in Voorthuizen. Door de eeuwen heen zijn we gegroeid van een ambachtelijk schilderbedrijf naar een modern en eigentijds bedrijf, waarbij we nog steeds vasthouden aan traditionele waarden. Onze klanten verdienen de beste service.

Voor al uw schilderwerk en houtrot reparaties
Schilderprijs.nl is het adres voor het berekenen en online aanvragen van al uw schilderwerk en reparaties van uw houten kozijnen en of sponningen

Over Schilderprijs.nl
Schilder Prijs is een platform waar woningbezitters en professionele schilders elkaar kunnen vinden voor periodiek onderhoud aan schilderwerk. Het is een initiatief van De Nooy Meesterschilders, een familiebedrijf dat al sinds 1754 actief is en gevestigd is in Voorthuizen.

schilderprijs.nl
Kosten schilderwerk
Binnenschilderwerk
Buitenschilderwerk
Schilder abonnement
Winterschilder

De vader van uw vader en daar de opa van is waarschijnlijk al opgevoed met de uitspraak ‘eerlijkheid duurt het langst’. Met 267 jaar ervaring en 9 generaties in onze tijdlijn, hebben wij deze uitspraak vaak voorbij horen komen. Ook de toekomstige generaties proberen wij hiermee groot te brengen. Maar wat verstaan wij, u en onze schilders nou precies onder eerlijkheid? En wanneer is iemand nu een betrouwbare schilder?

Frustraties
U als particulier zal het waarschijnlijk wel eens tegen zijn gekomen. Een vakman die aangeeft er om 8 uur te zijn en om half 10 binnen komt wandelen, werkzaamheden die niet volgens afspraak zijn uitgevoerd of een schilder die had beloofd in juni te komen en nu ineens in augustus komt. Zonder dit alles van tevoren duidelijk en eerlijk te communiceren.

Ook onze schilders zijn natuurlijk niet altijd perfect, het zijn namelijk ook net mensen… Echter valt of staat alles met de juiste transparante en eerlijke communicatie. Is een schilder bijvoorbeeld vertraagd, moeten werkzaamheden anders worden uitgevoerd dan vooraf is gepland of loopt door het weer de planning uit waardoor de schilder het onverwachts ontzettend druk heeft? Wanneer een schilder dit netjes en tijdig laat weten zal de frustratie er bij u als eigen huis bezitter niet of nauwelijks zijn.

De schoenen van de schilder
Het gaat hier niet alleen om eerlijkheid, want wanneer er niets wordt gezegd, wordt er ook niet gelogen. Het gaat om het feit dat we af en toe eens stil moeten staan om bij iemand anders in de schoenen te gaan staan. Niet alleen een schilder die de sneakers van u als eigen huis bezitter aantrekt. Maar ook u, als bezitter van een eigen huis, die af en toe eens de werkschoenen van de schilder aantrekt.

Bespreek uw verwachtingen dan ook goed met de schilder, maar zorg ook dat u hier eerlijk over bent. Heeft u in het verleden bijvoorbeeld iets naars meegemaakt met betrekking tot het schilderwerk? Of heeft u liever niet dat de schilder binnen komt voor een kop koffie? Communiceer zulke zaken dan eerlijk en vriendelijk, zo weet de schilder ook wat uw achterliggende redenen zijn en waar hij aan toe is. Zo creërt u zelf een eerlijke en betrouwbare schilder.

Goed communiceren
Ook wij proberen zo eerlijk en transparant mogelijk, met u als particulier of u als schilder, te communiceren. Zien wij dat er onverhoopt iets verbeterd moet worden aan het schilderwerk, er ergens nog meer onderhoud schuilt, dat u werkzaamheden beter anders uit kan voeren of dat u bijvoorbeeld beter een kunststof kozijn kan laten plaatsen? Dan zullen wij dat uiteraard bespreken. Laat het ons dan ook weten als u ergens ontevreden of juist tevreden mee bent. Dit kan simpelweg al met een appje of een belletje.Duidelijk communiceren met Eigenhuis Schilderplan

Kortom, door zelf eerlijk en transparant te communiceren, krijg je dit vaak ook terug van de schilder. Zo zorgen we er samen voor dat wij van Eigenhuis Schilderplan, u als eigen huis bezitter en u als zelfstandige betrouwbare schilder terug kunnen kijken op een geslaagd, eerlijk en leuk project. Zo duurt eerlijkheid (in dit geval) niet het langst, maar zorgt eerlijkheid juist voor een kortere en leukere weg.

Denkt u nu, die eerlijke en transparante schoen van Eigenhuis Schilderplan past mij wel? Laat dit ons dan weten, dan gaan we samen kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Wij komen graag in contact met eigen huis bezitters en zelfstandige schilders die zich in bovenstaand verhaal kunnen vinden. Heeft u een vraag, tip of een opmerking. Stuur ons dan een berichtje via 06 107 409 22.

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer schilder Mario Asselman.

Stel je eens voor, wie is schilder Mario en wat doet hij zoal?

Ik ben Mario Asselman, 43 jaar en al 18 jaar werkzaam als schilder. In die jaren ben ik er twee jaar tussenuit geweest, maar de afwisselende werkzaamheden van het schildersvak zorgden ervoor dat ik toch snel weer als schilder aan de slag ben gegaan. In juli van dit jaar heb ik met hulp van onder andere Eigenhuis Schilderplan de volgende stap genomen. Ik ben gestart als zelfstandig ondernemer. Mijn werkzaamheden bestaan uit o.a. binnenwerk, buitenwerk, behangen en houtrotreparatie.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Ik was eerst werkzaam als glasvezeltechnicus. Maar 18 jaar geleden ging het niet erg goed in deze branche. Toen heb ik de keuze gemaakt om iets heel anders te gaan doen en zo het schildersvak ingerold.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Ik heb elke dag veel plezier in mijn werk. Maar de laatste keer dat ik echt flink heb gelachen was bij een heel aardige klant in Putten. We waren aan elkaar gewaagd, de grapjes gingen over en weer. Ik vind het heerlijk om zo samen te kunnen werken met de klanten. Terwijl ik het huis weer mooi maak, samen lachen!

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Ik mijn vrije tijd ben ik regelmatig aan het viswater te vinden om te karpervissen. Gamen met mijn zoontje mag ik ook graag doen, of een filmpje kijken en een hapje eten met mijn vrouw. Ook kan ik het niet laten om regelmatig thuis aan de slag te gaan met verschillende klussen in en om ons eigen huis.

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Het is verstandig om minimaal twee keer per jaar het houtwerk een schoonmaakbeurt geven. Dat staat garant voor langere kleurechtheid en glansgraad. En, als mooie bijkomstigheid, het ziet er ook nog eens mooier uit!

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer schilder Jan Molenaar

Stel je eens voor, wie is schilder Jan en wat doet hij zoal?

Ik ben Jan Molenaar uit Apeldoorn, 55 jaar en al 16 jaar met veel plezier als zelfstandig ondernemer werkzaam. Naast het gebruikelijke buitenschilderwerk doe ik ook binnenwerk en behangwerk/glasvliesafwerking. Daarnaast doe ik vervangingswerk van boeidelen, uitstukken van houtrot en houtrotreparaties. Nagenoeg al mijn werk is in de particuliere sector.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Het schildersvak ben ik ingerold via LTS en heb later de schilderschool (CIBAP) in Zwolle doorlopen. Mooi aan het vak vind ik nog steeds dat je heel zichtbaar resultaat ziet en heel vaak waardering daarvoor terug krijgt. Je leert bijna iedere week weer nieuwe mensen kennen en je moet iedere keer opnieuw weer afstemmen en vertrouwen winnen. Dat maakt het tot een spannend en mooi vak.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Dat was op een dag dat het goed begon te regenen, dat maakt mij doorgaans nou niet bepaald vrolijk, want dan moet je dus noodgedwongen stoppen. Op weg naar huis reed ik met mijn collega naast me naar huis en reed daarbij achter een auto die de achterruitwisser niet op de ruit had staan maar op de carrosserie.

Mijn collega die naast me zat heeft dat gefilmd en van André van Duin-achtig commentaar voorzien. Gelukkig kon ik het binnen maar net droog houden.

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Als ik al wel niet op de ladder sta dan ben ik ook nog vaak bezig. Van nummer e.d uitzagen uit hout voor de verjaardagen/ trouwerijen van mensen tot tekeningen maken van met name oude gebouwen. Maar uiteraard ook veel met vrouw en kinderen op pad gaan.

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Meerjarig onderhoudsplan van Eigenhuis Schilderplan is zo gek nog niet, want daarmee is het gewoon geregeld. In alle drukte van het leven blijft het onderhoud aan de woning wel eens een ondergeschoven kindje.

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer schilder Ricardo Herrera,

Stel je eens voor, wie is schilder Ricardo en wat doet hij zoal?

Hallo, mijn naam is Ricardo Herrera ik ben 49 jaar en kom uit hartje Amsterdam. Ik ben al 23 jaar schilder en ben sinds 15 jaar zelfstandig schilder. Ik heb mijn schilders opleiding gedaan op de LTS CIN te Amsterdam en in 1986 daar ook mijn diploma gehaald. Mijn werkzaamheden bestaan uit verschillende delen zoals binnenwerk, buitenwerk, boten enz. lekker uitgebreid dus.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Ik heb het vak gekozen omdat het heel gevarieerd is. Daarnaast, zoals bij zoveel schilders, zat het vak al in de familie. Mijn vader was reclameschilder en mijn oom en opa waren dat ook. Van hen hoorde ik zulke leuke verhalen, wat er allemaal gebeurde bij de klanten waar je bent, aparte dingen die geschilderd werden en de variatie van wat en hoe je het kon doen. Ik werd eigenlijk bijna gelijk verliefd op het vak. Ik doe het dan ook tot de dag vandaag nog steeds met liefde en plezier. En natuurlijk het contact en omgang met je klanten, dat vind ik eigenlijk het allerleukste en belangrijkste.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Natuurlijk moet er ook gelachen worden op het werk! Soms met de klanten of met je collega´s. Er was er eentje die zijn kwast had laten vallen in het zand. Of iemand die vast komt te zitten tussen de dakgoot en de steiger. Lachen natuurlijk! Ook met klanten moet je natuurlijk kunnen lachen. Het is wel eens gebeurt dat een klant met mij mee werkte, en hij dacht het sneller te doen dan mij… Die kwam van een koude kermis thuis. Ik heb ook klanten meegemaakt die de hele dag moppen loopt te vertellen.

Maar laatst was ik bij een klant die de tuinsproeier aanzette toen de buurman zijn gras wilde ging maaien. Ik was daar aan het afschilderen. Het water sproeide zo over het hek heen, en daar stond ik… We een uur lang de slappe lach gehad en daarna samen een bakje koffie gedronken.

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Helaas heb ik geen echte hobby´s. Uiteraard wel familie en vrienden waar ik graag kom en leuke dingen mee onderneem. Ik kijk dan graag met hen voetbal of Formule 1. Maar eigenlijk, het leukste vind ik, als ik in een andere stad ben om dan naar de huizen en het schilderwerk te kijken.

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Het onderhoud van uw kostbare bezit is natuurlijk zeer belangrijk. Onderhoud kan kostbaar zijn, maar als u dat uitstelt of niet doet dan loopt u het risico op bijvoorbeeld houtrot. Wist u dat het repareren of vervangen van hout vaak een tienvoud meer kost dan schilderen? Bij het onderhoud aan woningen is schilderwerk een van de belangrijkste. De schilder ontdekt het vaak als eerste als er wat aan de hand is. Zowel met de gevel of het houtwerk enz. Om kosten in de hand te houden is het toch het verstandigste om het uit handen te geven aan een vakman. Door regelmatig onderhoud, houdt u de kosten beperkt. Het is natuurlijk een lekker gevoel om thuis te komen en dat u weet dat alles goed wordt onderhouden. Het staat er tip top bij, zonder dat u er omkijken naar heeft. Dat is wat het Eigenhuis Schilderplan biedt!

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer schilder Tony van Dommelen,

Stel je eens voor, wie is schilder Tony en wat doet hij zoal?

Ik ben Tony van Dommelen ik heb sinds 1 april 2019 mijn eigen schildersbedrijf en dat is geen grap! Mijn werkomgeving ligt voornamelijk in het midden van Nederland, en eigenlijk alleen maar bij particuliere klanten. Daarbij voeren we vrijwel al het voorkomende binnen- & buitenschilderwerk uit.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Het schildersvak heeft mooi en afwisselend werk, dat was de voornaamste reden. Bij elke behandeling in het schilderwerk ben je weer een stap dichter bij een mooi resultaat. Ik had er altijd al gevoel voor, en het is mooi dat ik dat nu in de praktijk kan gebruiken.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Ik werk vaak samen met mijn collega Dennis. Hij kocht afgelopen winter een nieuwe stofzuiger. Bij de groothandel zeiden ze dat hij gebruiksklaar was. Dus direct zijn schuurmachine er op aangesloten en schuren maar! Na 2 maanden hebben we toch maar eens gekeken hoe vol die stofzuiger nou eigenlijk zou zitten…. En je raadt het al die hele bak met papieren en gebruiksaanwijzing etc. onder het stof.. Daar hebben we echt smakelijk om gelachen!

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Naast schilderen houd ik van motorcrossen. Op de baan of op de weg, dat maakt niet zoveel uit. Het is een heerlijke manier om lekker je gedachten te verzetten. En even een dagje weg of ergens een hapje eten, heerlijk! Allemaal prima om gewoon lekker te genieten van het leven!

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Mijn tip zou zijn, let niet alleen op goed onderhouden buitenschilderwerk. Ook het onderhoud aan de binnenzijde is van groot belang. Als dat niet op orde is, kan dat grote gevolgen hebben voor het schilderwerk aan de buitenkant. In de winter kunnen wij dat voor u in orde maken, dan kunt u gelijk profiteren van de winterschilder korting 🙂

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

Regelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. Deze keer Koen van den Hengel, stagiair op kantoor in Voorthuizen.

Stel je eens voor, wie is Koen en wat doet hij zoal?

Enthousiast, leergierig, sociaal en in sommige gevallen een echte boer. Zo zou ik mijzelf, Koen van den Hengel, het beste omschrijven. In het prachtige dorpje Achterveld, wie kent het niet…, ben ik geboren en getogen op een melkveebedrijf. Op dit moment studeer ik Commerciële Economie in Zwolle, en met mijn 21 jaar sta ik nog in de bruisende gloriejaren van het leven. Vanaf 2 september sta ik u (hopelijk) te woord via de telefoon en praat ik iedereen bij Eigenhuis Schilderplan de oren van het hoofd af. Daarnaast ben ik momenteel voor Eigenhuis Schilderplan mijn afstudeerscriptie aan het schrijven. Mijn doel is om, naast u te helpen bij alle vragen, de schilders een luisterend oor te bieden en het werk voor hen makkelijker, leuker en efficiënter te maken. De komende tijd zal ik dan ook veel contact hebben met de schilders van Eigenhuis Schilderplan. We doen het tenslotte samen!

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

De specifieke keuze voor een schildersbedrijf heb ik nooit gemaakt. Wel keek ik vooral naar bedrijven die ook fysieke diensten leveren. Van kinds af aan ben ik gewend om hard te werken. Nu wil ik niet zeggen dat er bij andere bedrijven niet hard wordt gewerkt, maar ik geef wel voorkeur aan bedrijven waar ook nog met de handen wordt gewerkt. Het liefst zou ik zelfs 2 dagen in de week met de schilders mee gaan. Maar ja, of ik dan een succesvolle scriptie schrijf is een tweede…
Dat ik in het schildersvak terecht ben gekomen is dus toeval, maar dat ik bij Eigenhuis Schilderplan terecht ben gekomen niet. Nadat ik inzicht kreeg in de werkzaamheden die hier op kantoor, maar ook op de werkvloer plaatsvinden, en uiteindelijk ook zag hoe hard er gewerkt werd om u, maar ook de schilders te helpen. Wist ik, hier kan en wil ik afstuderen! (Ps. De tweede dag bij Eigenhuis Schilderplan stond ik zonnepanelen te leggen op het dak van het kantoor…)

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Het liefst ben ik elke dag met m’n vrienden. Samen bouwen we ieder jaar een mooiere grotere en creatievere carnavalswagen. Daarnaast ben ik te vinden op het voetbalveld, achter de bar in de kroeg (af en toe aan de andere kant…) en op en om de boerderij. Mochten jullie nog vragen hebben, neem gerust contact op. Een leuk gesprek kan zeker nooit kwaad.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Op dit moment ben ik 2,5 week onder de pannen bij Eigenhuis Schilderplan. Lachen doe ik hier ook al 2,5 week, dus saai is het eigenlijk nog niet. Vanmorgen was ik geconcentreerd met mijn scriptie bezig en ik zag mijn collega William weglopen. Ik hoor William zeggen ‘heee lieve Cinta, hee gezellig dat je er weer bent hé, jaa lekker bij ons hé?’. De enige die op dat moment ook op kantoor was, was Jeroen. Ik dacht bij mezelf, goh.. of William is met 2 goede benen uit bed gestapt, of hij is vanmorgen van de trap gevallen. Nadat ik me omdraai valt het kwartje… Cinta de kantoorhond kwam binnen gerend. Ook goeiemorgen!

Tot slot, welke onderhoudstip wil je onze Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Tot slot kan ik u wel een tip over het onderhoudswerk geven, maar dat zou niet erg geloofwaardig overkomen… Wel kan ik u een stukje levenservaring delen; Of u nou schildert of niet, zorg er in ieder geval voor dat u ervan geniet!

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer schilder Michel Velthuizen

Stel je eens voor, wie is schilder Michel en wat doet hij zoal?

Ik ben 48 jaar en zelfstandig ondernemer sinds eind 2013. Mijn bedrijfsnaam is MAXION Totaalonderhoud en verzorg o.a. schilderwerk binnen en buiten en verwerken 1k en 2k coatings voor vloeibare waterdichtingen. Door de jaren heen hebben we een mooi netwerk opgebouwd en kunnen hierdoor een beroep doen op gespecialiseerde vakmensen voor in en om uw woning.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Ik wilde graag met mijn handen werken. Binnen onze familie waren activiteiten in vele ambachten. Daardoor was het niet makkelijk een keuze te maken. Naast dat ik van tekenen hield werd al snel duidelijk dat van niets iets maken mijn aandacht trok. Door een schilder – oom in de familie – ging het balletje rollen en op de Technische School ontwikkelde dit zich meer. Hoe leuk is het om mensen blij te zien wanneer je hun bezit weer mooi hebt opgefrist en alles wordt onderhouden.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Als schilder binnen de particuliere markt ben je niet alleen schilder, maar ook een gesprekspartner en luisterend oor. Zo af en toe is een grapje op zijn plaats. Met een bewoner of collega’s onderling die zo hun eigen humor hebben in hetgeen dagelijks voorbij komt. Alles wel met een knipoog naar een ontspannen sfeer.

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Naast de dagelijkse werkzaamheden zitten we graag in de zon. Vooral op zonvakantie waarbij we chillen, watersporten doen, plaatsen bezichtigen en lekker eten/drinken op de terrassen.

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Onze tip: Regelmatig onderhoud aan uw woning is waardebehoud. Naast een mooi glimmend plaatje is het belangrijk dat de ondergrond intact blijft. Dit laat nog weleens te wensen over door o.a. het laten verlopen van het onderhoud. Met een onderhoudscontract wordt dit voor u bijgehouden en alle voorkomende werkzaamheden uitgevoerd conform de gemaakte afspraken. Tip 2: Met goede communicatie zijn we vaak al een heel eind.

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer schilder Michiel Spanjersberg.

Stel je eens voor, wie is schilder Michiel en wat doet hij zoal?

Nou ik ben dus Michiel Spanjersberg en mijn bedrijf bestaat inmiddels 15 jaar, bestaat uit een jong team van 4 man en is gespecialiseerd in schilderwerk en timmerwerk.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Ik werk vanaf mijn 17e al en ben begonnen in de standbouw als meubelmaker/ schilder/ standbouwer. Via die weg ben ik in het schildersvak gerold en ben ik vervolgens op mijn 19e begonnen aan de schildersvakschool, eerst niveau 1 & 2 en daarna restauratie schilderen om de authentieke schilderskunst meester te worden. Marmeren, houtimitatie en letterzetten.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Ik weet niet of dat geschikt is voor deze blog 🙂

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Ik hou erg van wintersporten. Ik probeer dit dan ook meerdere keren per seizoen te doen. Tevens is uit eten gaan een graag gedane hobby.

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Probeer het schilderwerk 1 of 2 keer per jaar schoon te maken. Gewoon met een sopje en een zachte spons. Spinnen nestjes, aanslag en dergelijke verwijderen. Dit scheelt enorm in het behoud van het schilderwerk aan uw woning.

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland