Prijs schilderwerk niet belangrijk?

Het is, zeker in deze tijden, een gedurfde uitspraak om te zeggen dat de schilderwerk prijs niet belangrijk is. En toch blijkt dat voor veel mensen de prijs bij het opvragen van een offerte niet het belangrijkste punt is…

Veel woningeigenaren hebben een vaste schilder die de woning onderhoud. Toch vraagt een derde van de woningbezitters bij meerdere schildersbedrijven een offerte aan. De algemene gedachte is dat dit gedaan wordt om bij een schildersbedrijf uit te komen die goedkoper is dan de rest. Dit blijkt echter niet het geval te zijn!

De meeste consumenten (zo’n 61%) vraagt één offerte aan. Dit komt omdat de consument de betreffende schilder kent en al goede ervaringen heeft gehad met deze schilder. De rest is niet verbonden met een vast schildersbedrijf, en vragen meerdere offertes aan. Waarom?

Inderdaad: prijs schilderwerk uiteindelijk niet belangrijk!

Verrassend genoeg blijken consumenten tijdens de offertefase op zoek naar vertrouwen, hierna volgt pas de prijs van het schilderwerk. Zij willen graag een schilder in huis die zij hun schilderwerk kunnen toevertrouwen. Ook willen zij het gevoel hebben dat er naar hen geluisterd wordt, dat er ruimte is voor inspraak bij het schilderwerk en dat het schildersbedrijf meedenkt en goed communiceert. Kortom: er wordt meer verwacht van een schildersbedrijf dan alleen maar schilderen!

Consumenten letten tijdens deze fase op aanbevelingen van anderen en ook op de duidelijkheid, volledigheid en de netheid van de offerte. Nog meer factoren betreffende vertrouwen kunnen zijn dat een schildersbedrijf aangesloten is bij een brancheorganisatie of klanttevredenheid kan tonen aan potentiële klanten. Gevoelsmatig speelt er natuurlijk ook veel mee: hoe is het contact? Word ik persoonlijk behandeld? Heb ik het gevoel dat het schildersbedrijf begaan is met mijn situatie?

Hoe gaat u om met offertes? Vraagt u er altijd meerdere aan, of heeft u een vaste schilder? Bent u het eens met deze stelling als u kijkt naar uw eigen ervaringen of die van vrienden en familie?

Als u opzoek bent naar een schildersbedrijf dat aan deze eisen voldoet, vraag dan eens een offerte aan via de postcodecheck! Dan heeft u binnen 3 werkdagen een betrouwbare offerte in uw mailbox zonder dat er een schilder over de vloer hoeft te komen!