In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer schilder Stephan Baas uit Grootebroek.

Stel je eens voor, wie is schilder Stephan en wat doet hij zoal?

Ik ben Stephan Baas, 37 jaar, woonachtig in Grootebroek (Noord Holland). In 2005 ben ik gestart met mijn bedrijf en inmiddels zijn we uitgegroeid tot een allround schildersbedrijf. Wij zijn werkzaam in heel Noord Holland. Onze werkzaamheden zijn binnen- en buitenschilderwerk, latex- en houtwerk spuiten, dakpan- en damwand spuitcoatings. Maar ook voor renovlies aanbrengen en sausen, behangen, stukadoorswerk, glaszetten kan je bij ons terecht. Daarnaast geef ik klanten ook graag een passend kleuradvies. We werken in de winter met z’n vieren en in de zomermaanden meestal met meer mensen. Het opleiden van nieuw schildertalent vind ik erg belangrijk, daarom zijn we erkend leerbedrijf.

Sinds vorig jaar zijn we in het bezit van een eigen hoogwerker. Dat maakt ons werk een stuk makkelijker. Op 1 april is het alweer 15 jaar geleden dat we gestart zijn, en dat gaan we uiteraard vieren!

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Als jonge jongen had ik een zaterdagbaantje in de agrarische sector. Daardoor was het eerst mijn doel om die kant op te gaan. Maar ben toen toch eerst de schildersopleiding gaan doen om te kijken of dat wat was. Dat beviel zo goed, dat ik mij daarin verder heb ontwikkeld. Ik heb eerst bij twee schildersbedrijven gewerkt en het vak goed geleerd. Daarna ben ik voor mijzelf gestart.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Het was eigenlijk niet met werk. Maar de vrijdag voor kerst hebben we het jaar goed afgesloten met elkaar. Met z’n allen lekker gegeten en een biertje gedronken in een restaurant in Hoorn. Dat was erg gezellig.

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Dat is mijn gezin. Ik heb twee jonge kinderen, een meisje van bijna 3 en een jongen van 5 maanden. In de weekenden gaan we er graag met z’n vieren op uit. We doen dan veel leuke activiteiten zoals naar het zwembad, een indoor speeltuin, dierentuin, verzin het maar. Daar kan ik echt geweldig van genieten.

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Maak elk jaar het houtwerk buiten om goed schoon. Dit is voor het behoud van de verflaag. Deze gaat verflaag langer mee en je huis ziet er veel mooier uit! Dit kan trouwens ook binnen het Eigenhuis Schilderplan, als extra uitbreiding.

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar