Schilder Peter Gangelhof schilderwerk abonnementRegelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. In het kader van; Wie komt er bij u schilderen? Deze keer onze schilder Peter Gangelhof.

Stel je eens voor, wie is schilder Peter en wat doet hij zoal?

Als mij de vraag zo gesteld wordt kom ik tot de conclusie dat ik ondertussen een oude rot in het vak ben geworden. Maar maar wél één nog steeds wil leren van nieuwe ontwikkelingen in de markt. Ik schilder en behang over het algemeen voor particulieren.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Ik ben op mijn 14e in het schildersvak gerold. Om wat bij te verdienen in de weekenden en vakantie ging ik met mijn zwager mee op klussen. Toen ik van school kwam ben ik gaan werken op de Rijkswerf in Den Helder als schilder. Hier heb ik vakdiploma’s gehaald en werd ik leergierig. Ik ben na een paar jaar in loondienst weer dagonderwijs gaan doen op de Nationale Schildersschool (Nimeto) in Utrecht. Ondertussen ben ik al lang schilder en kan ik zeggen dat ik alle disciplines van het vak wel beheers.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Ik lach veel op het werk maar enige tijd geleden moest ik wel heel erg lachen. Ik begeleidde een stagiaire. Een pittig meisje van 17 jaar. Na een tijdje zei ze dat ze het schilderen super leuk vond maar al dat schuren vond ze minder leuk. Als een wijze mentor legde ik haar uit dat je als vakman toch echt veel meer tijd bezig bent met het voorwerk, zoals schuren. En dat het werkelijke schilderen maar een klein deel is. Hierop zei ze: maar waarom noem je jezelf dan schilder en niet schuurder?!

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Ik ben een echte huisvader en daarnaast doe ik in mijn vrije tijd graag outdoor sporten zoals bergbeklimmen, kanoën en mountainbiken.

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je onze abonnees meegeven?

Neuslatten Eigenhuis SchilderplanRegelmatig kom je tijdens het werk tegen dat de onderste glaslatten van de beglazing niet helemaal meer in orde zijn. Ook kom ik nog wel eens niet-ventilerende latten tegen. Ik adviseer dan om de latten te vervangen door zogenaamde neuslatten (zie de foto). Deze glaslatten geven een betere bescherming aan de onderdorpel en ventileren over de gehele breedte. 2 vliegen in 1 klap!

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar