Is voor u het jaar 2017 ook zo snel gegaan? Mist u voldoende tijd om leuke dingen te doen? Moet u nog zaken afhandelen die in 2017 zijn blijven liggen? Ook ik had hier last van en daarom krijgt u van mij een stappenplan om verder te komen dan alleen voornemens in 2018. Door de onderstaande stappen worden uw voornemens namelijk eindelijk gerealiseerd, want voordat u het weet is het 2019…

Stel doelen

Maak van voornemens concrete doelstellingen, want dit zijn echt twee verschillende dingen. Dit kunt u doen door voornemens SMART te maken. Dus wilt u iets op persoonlijk, financieel of relatiegebied bereiken? Dan moet u het niet bij voornemens laten, want deze worden niet gerealiseerd. Dus niet: “Ik wil vaker gaan sporten.” maar wees duidelijk voor uzelf: “Ik ga dit jaar 100 keer naar de sportschool.” Door concrete doelstellingen bereikt u het gewenste eindresultaat vóór 2019! Als u meer vrije tijd wilt om de doelstellingen te behalen kunt u overwegen om dingen, die veel tijd kosten, uit te besteden. De tijd die u daardoor overhoudt kunt u in andere dingen investeren, zoals leuke uitjes met de kinderen.

Maak een actieplan

Maar de gestelde doelen worden helaas niet vanzelf behaald. U moet actie ondernemen voordat u deze doelen kan behalen. Hierbij is het belangrijk dat u klein begint, want “ik ga dit jaar 100 keer naar de sportschool” klinkt heel ver weg. Echter als ik u vertel dat dit 2 keer per week is, klinkt dit al veel realistischer. Zorg er dus voor dat u de doelstelling in stukjes hakt. Dit zorgt voor een betere houding waarin het makkelijker volhouden is, hierdoor behaalt u uw doelstelling in 2018 gegarandeerd! Om uw woning in goede staat te houden kunt u gebruik maken van een onderhoudskalender. Buitenschilderwerk is bijvoorbeeld minder geschikt in de winter, u kunt het buitenschilderwerk dan ook beter plannen in de lente of zomer.

Hoe start u 2018?

Ik schrijf deze blog om u te inspireren en activeren, maar ook om mijzelf eraan te herinneren wat belangrijk is voor mezelf. Ik hou namelijk ook van dromen, maar van het realiseren van deze dromen, door doelen te stellen, komt nog weinig.

Onderhoud aan de woning kost veel tijd, waaronder buitenschilderwerk. Dus wilt u een eerste stap zetten naar meer vrije tijd met de kinderen? Gezellig naar het Dolfinarium of de dierentuin? Overweeg dan eens een onderhoudsplan. Of nog concreter: Vraag in januari 2018 een onderhoudsplan aan en uw schilderwerk is in het voorjaar van 2018 geregeld. Dan heeft u niet alleen de eerste doelstelling van 2018 al behaald, maar hakt u ook nog eens uw onderhoudskosten voor buitenschilderwerk in stukjes door een vast maandbedrag.