Een Eigenhuis Schilderplan voor het Binnenhof?

Zoals u al wel gelezen of gehoord heeft: het Binnenhof in Den Haag gaat gerenoveerd worden. Het wordt een gigantische klus die maximaal 475 miljoen moet gaan kosten. Dus nu moeten ze in Den Haag een gigantisch bedrag neertellen voor een eenmalige renovatiebeurt! Misschien is een Eigenhuis Schilderplan een goede oplossing voor het buitenwerk? Laten we eens kijken waar we op uit komen met het offerte aanvraag formulier hierboven.

Type woning

Uhh ja, hier wordt het gelijk al lastig. De opties ‘Kathedraal’, ‘Kasteel’ of iets dergelijks hebben we er helaas niet tussen staan. ‘Vrijstaande Woning’ omschrijft het type gebouw ook niet helemaal. Laten we dan nu even gaan voor ‘Overige’.

 

Bouwjaar

Het Binnenhof is ongeveer rond 1250 gebouwd, dus we gaan voor de optie ‘ouder dan 1945’. Het bouwjaar is belangrijk, omdat dit een beeld geeft van de manier waarop het gebouw gebouwd is. Zo werden er 50 jaar geleden andere technieken gebruikt, wat zorgt voor een ander onderhoudsplan. Daarnaast heeft Eigenhuis Schilderplan het bouwjaar nodig om voor jou te bepalen of je onder de 9% btw regeling valt, wat dan een leuke meevaller zou zijn.

 

Woonlagen

Zoals te zien is op foto’s van het Binnenhof zijn er ongeveer vier gewone woonlagen, torentjes niet meegerekend. We gaan dus voor ‘drie verdiepingen’  en de begane grond die onderhouden moeten worden. Die torentjes kunnen altijd bij de definitieve offerte nog meegenomen worden.

 

Laatst geschilderd

De laatste keer dat het hele Binnenhof geschilderd is, was in 1992. Dit zegt al veel over het achterstallig onderhoud, want elk gebouw heeft minimaal om de 4 jaar een onderhoudsbeurt nodig! Hier vullen we dan ‘Langer dan 5 jaar geleden’ in.

 

Aantal kleuren

Dit is een makkelijkere optie. Op het gebouw zijn alleen de kozijnen geschilderd. Deze hebben een soort beige kleur, maar dat is van latere zorg. We kiezen dus voor ‘1 kleur’ bij deze optie.

 

Ondergrond

Mhh, de ondergrond. Die is waarschijnlijk niet al te best meer, want in de begroting is veel houtrot opgenomen en de laatste keer dat er goed onderhoud is geweest was in 1992. In dat geval kiezen we voor ‘Slecht Geschilderd’.

 

 Gegevens

Nog even postcode, huisnummer en e-mailadres invullen en we kunnen de prijs gaan berekenen. Ik ben benieuwd!

 

En voila, een indicatie prijs op maat!

Een Eigenhuis Schilderplan zou naar schatting tussen de 70 en 90 euro per maand kosten voor het Binnenhof. Ok, je begrijpt natuurlijk wel dat dit absoluut niet realistisch is. De offerte aanvraag module is dan ook niet ontworpen op dit soort gebouwen die in 1200 gebouwd zijn en een gigantisch oppervlak beslaan. Daarnaast heeft het pand ontzettend veel ramen.

Toch geeft het aanvragen van een offerte voor het Binnenhof aan hoe makkelijk het is om erachter te komen welk laag maandbedrag er voor jouw woning uitkomt met een Eigenhuis Schilderplan! Ook zet het je misschien even aan het denken over het uitgeven van een eenmalig groot bedrag tegenover een onderhoudsabonnement, net zoals je een abonnement hebt voor je telefoon, televisie en misschien zelfs je auto.

De offerte aanvraag module is helemaal ingericht op de woningen in Nederland, dus ook voor jou geeft de website een goede indicatie voor het onderhoud aan jouw woning. Probeer het anders hierboven gewoon eens een keer. Het is geheel vrijblijvend en dan heb je gelijk beeld van de kosten per maand aan jouw woning.