Heeft u hem ook aangestoken de afgelopen tijd? Vast wel, met dat heerlijke weer ruik je overal in de buurt de smeulende barbecuekooltjes en geur van gegrild vlees. Daar hoort een goed recept bij! En daarom, de Eigenhuis SchilderSpies!

Een perfecte combinatie van kip, kruiden en natuurlijk een heerlijke saus! Het recept is net zo gemakkelijk als het Eigenhuis Schilderplan, 7 ingrediënten en binnen mum van tijd geregeld!

Wat heb je nodig?

– De basis; 8 malse kippendijen

– 1 knalgele citroen

– 3 teentjes knoflook

– 2 eetlepels gedroogde oregano

– 3 eetlepels olijfolie als bindmiddel

– 1 eetlepel boerengroene peterselie

– Snufje peper & zout voor de finishing touch

Bereiding/Behandelingssysteem

De marinerende grondverf
  1. Schuur de zest(schil) van de citroen met een rasp. Zest is de buitenste laag van de schil. Niet door het geel heen schuren tot op de kale witte ondergrond, deze is bitter. Gooi het schuursel in een ruime schaal waar straks de kippendijen bij in kunnen. Snij de citroen door midden en leg ze apart.
  2. De teentjes knoflook snipperen. Doe de boerengroene peterselie, de oregano en de olijfolie als bindmiddel erbij. Breng dit nog een beetje op kleur met peper en zout. En klaar is de marinerende grondverf!
  3. Doe de kippendijen er bij, voorzie deze van een goede grondlaag. Zorg dat u alle plekken goed raakt, ook de onderzijdes en lastige hoekjes. Als alles gegrond is, laat het dan gekoeld ca. 3 uur intrekken voordat u gaat aflakken.

De grondverf ruikt al lekker, maar als de Eigenhuis SchilderSpies het rooster raakt, kunnen de buren ook meegenieten! Wie weet willen ze ook wel mee doen?

Aflakken/grillen
  1. Steek de barbecue aan met een temperatuur van ongeveer 200 graden. En wat met schilderen juist niet verstandig is, mag nu wel! Ga lekker in het zonnetje staan!
  2. Goed gereedschap is het halve werk, gebruik voor grotere stukken vlees of kip altijd metalen spiesen. Pak deze er bij en rijg de kippendijen er aan. Tip! gebruik 2 spiesen per spies, dat is straks makkelijker als er gedraaid moet worden.
  3. Leg de halve citroenen met de snijkant naar beneden op het rooster, totdat er mooie kwast- en grillstrepen op staan.
  4. Leg ook de spiesen op de barbecue. Eerst aan de zijkant om even op temperatuur te komen, later naar het midden om af te grillen totdat ze ook binnenin goed gaar zijn. Eigenlijk net als bij schilderen, eerst langs de kanten en dan naar het midden toe werken.
  5. En klaar is de Eigenhuis SchilderSpies! Laat ze even liggen voor u ze aansnijdt en knijp een beetje gegrilde knalgele citroen uit boven de kip en serveer het op een kleurrijk palet.

Eet smakelijk! En wilden de buren mee doen toen ze die heerlijke geur van grondverf en aflak roken? Vast wel, en wie weet kunt u dan gelijk de mogelijkheden van het Eigenhuis Schilderplan bespreken.

Daar hebben wij nu de Eigenhuis Schilderplan Samen Schilderen actie. U kunt uw woning de komende 10 jaar met burenkorting tot wel 15% laten schilderen.

Dan heeft u meer tijd om in het zonnetje nog vaker de Eigenhuis Schilderspies te grillen! Eet smakelijk!